Hoe kan je zien of een shirt echt of fake is?

Als verzamelaar van vintage voetbalshirts is het belangrijk om te weten of het shirt waar je naar kijkt echt of nep is. Met de opkomst van het verzamelen van vintage voetbalshirts is het steeds moeilijker geworden om het verschil te zien tussen een authentiek vintage voetbalshirt en een nep-voetbalshirt. Hier zijn een paar tips om je te helpen bepalen of een vintage voetbalshirt echt is of niet.

Controleer eerst de materialen. De meeste authentieke vintage voetbalshirts zijn gemaakt van katoen of polyester. Nagemaakte voetbalshirts zijn vaak gemaakt van goedkope stoffen, zoals nylon- of polyestermengsels. Als de stof te dun of te dik aanvoelt, is het waarschijnlijk geen authentiek vintage voetbalshirt.

Inspecteer ten tweede het stiksel. De meeste nepvoetbalshirts hebben inconsistente stiksels, waarbij de draden te los of te strak zijn. Authentieke vintage voetbalshirts hebben meestal strakke, gelijkmatige stiksels.

Controleer ten derde of er labels of tags zijn. De meeste vintage voetbalshirts hebben een label of label waarop de fabrikant, productiedatum en maat worden vermeld. Nagemaakte voetbalshirts hebben meestal geen tags of labels.

Onderzoek ten slotte de details. Authentieke vintage voetbalshirts hebben meestal ingewikkeldere details, zoals borduursels, patches en andere versieringen. Nagemaakte voetbalshirts hebben meestal eenvoudigere details of helemaal geen details.

Door deze tips te volgen, zou je moeten kunnen bepalen of een vintage voetbalshirt echt of nep is. Als je het nog steeds niet zeker weet, kun je het shirt het beste naar een specialist brengen die je kan helpen. Goede jacht!

 

Terug naar blog