Onze TOP 5 AFCON voetbalshirts!

Een week geleden is het Officiële CAF van start gegaan, en wij, als voetbalshirtfanaten, hebben een kijkje genomen naar de shirts die de landen vertegenwoordigden. In deze blog maak je kennis met onze TOP 5!

Nummer 5: thuisshirt van Senegal

Senegal Home Shirt for AFCON


Dit prachtige shirt zagen we al op het WK van 2022 in Qatar. En deze AFCON speelt Senegal in hetzelfde prachtige thuistenue! Het staat op de vijfde plaats omdat het een basisontwerp is, maar de kleurstelling is fenomenaal. Het groen, geel en rood passen perfect bij elkaar, vooral bij de kraag en het uiteinde van de mouwen.


Nummer 4 - Mali thuisshirt

Mali Team Celebration Showcasing their shirt

Mali pakt een welverdiende 4e plaats. Dezelfde kleurstelling als Senegal, maar het ontwerp is veel gekker. Alles is zo gedetailleerd en tot in de perfectie gemaakt, kijk maar eens naar de middelste adelaar. Het liet zelfs krassen achter in de kleuren van Mali op de zijkant.

Nummer 3 - Uitshirt van Algerije

Algeria Team Posing on The Tournament

De bronzen medaille gaat naar Algerije. Wat een fantastisch overhemd. Het donkergroen in combinatie met het wit is prachtig. Niet te vergeten, maar de witte lijn die van het shirt tot aan de short loopt, is geweldig. We kunnen erover discussiëren of het thuis- of uitshirt mooier is, maar voor ons is het zeker het uitshirt vanwege het donkergroen.


Nummer 2 - Kaapverdië thuisshirt


Cape Verde Home Shirt AfCON

Kijk eens naar dit geweldige Kaapverdië thuisshirt! 😳 Pronken met hun geografische locatie in hun shirt, is slechts iets waar Kaapverdië aan kan denken. En het kwam prachtig uit. Verder ziet de combinatie van het blauw en rood er zo gaaf uit. Maar het shirt is nog steeds niet beter dan onze nummer 1...


Nummer 1 - Nigeria thuisshirtNatuurlijk moest het Nigeria zijn! Ze komen altijd met de beste ontwerpen, en dat hebben ze nu maar weer eens bewezen. Dit is misschien wel een van de beste voetbalshirts van de nieuwe generatie. Alle verschillende patronen, de kleuren die ze kozen... Het past allemaal zo perfect. Wat een overhemd is dit. Meer dan verdiende gouden medaille voor Nigeria! 🏆
Terug naar blog