Wat is "Blokecore"?

Het is een trend die InnoFoot al een paar jaar ziet groeien. Blokecore is een modestijl die wordt gekenmerkt door het dragen van voetbalgerelateerde accessoires, denimjeans, lage Adidas-sneakers en natuurlijk vintage voetbalshirts als hoofdstuk.

Blokecore by Dario

Wie denkt dat Blokecore een nieuwe trend is, heeft het mis. De oorsprong van bloke core ligt in Groot-Brittannië in de jaren zeventig en tachtig. Deze periode werd gekenmerkt door voetbalfans die in het weekend in hun favoriete voetbalshirt naar het stadion gingen om hun team aan te moedigen. Deze voetbalfans noemen wij ‘the casuals’. Het zijn voetbalfans die de voetbalcultuur vaak heel serieus nemen. Deze outfits, die merken als Sergio Tacchini, Stone Island enzovoort met hun favoriete shirt droegen tijdens de voetbalwedstrijden van hun club, werden gezien als symbolen van felle toewijding aan hun team.

Nu, vele jaren later, worden verschillende voetbalshirts gebruikt als inspiratie voor verschillende modemerken. Merken als Balenciaga, Patta, Moncler en nog veel meer hebben geprobeerd in hun kleding te verwijzen naar de meest beoefende sport ter wereld.

Dus in een notendop. Blokecore probeert de liefde voor voetbal te verzoenen met mode. Het gaat erom op een modieuze manier te laten zien achter welk team jij staat.

Terug naar blog